مجموعه گردشگری زیتون واقع در اتوبان تهران – قم در فاصله 17 کیلومتری شهر مقدس قم یکی از مجموعه های بسیار زیبا با محیطی دلنشین در حوزه گردشگری است، مجموعه ای که توانسته به عنوان مجتمع خدماتی، رفاهی و تجاری، به عنوان یک برند معتبر در جهت ارائه خدمات به زائران و مسافران و گردشگران مطرح باشد. با توجه به فعالیت های این مجموعه و مدیریت موفق و منسجم آن توسط یکی از کارآفرینان و فعالان در حوزه گردشگری، گفت و گویی با جناب مهدی کاشی در خصوص روند فعالیت و برخی از برنامه ها و دغدغه ها و انتظارات، انجام داده ایم که در پی می خوانید.
دکتر کاشی مدیر گردشگری زیتون در استان قم، در گفت و گو با ایران ضمن معرفی خود در خصوص ایده اولیه شکل گیری این مجموعه گفت: ایده اولیه ورود به فعالیت اقتصادی ما با سرمایه گذاری بیش از ۱۰۰ نفر از جوانان خلاق، خوشفکر و انقلابی و خانواده هایشان زمانی شروع شد که مقام معظم رهبری، شعارهای سال را با محوریت اقتصاد و بهبود آن تبیین و اعلام فرمودند؛ با این رویکرد ما نیز با خرید زمین از شخصی حقیقی، فعالیت در بخش شیلات، دامپروری و گلخانه ای را آغاز کردیم تا ضمن کارآفرینی و ایجاد فرصت های شغلی جدید، گامی در امتداد بهبود و رونق اقتصاد برداریم.
این کارآفرین تلاشگر، در خصوص تاریخچه و تأسیس مجموعه نیز گفت: پس از شکل گیری این ایده و تلاشی که صورت گرفت با توجه به اینکه قم به عنوان ام القرای بلاد اسامی به لحاظ گردشگری نیاز به تقویت داشت، با اجماع سرمایه گذاران و بعد از طی مراحل قانونی، مجوز احداث بزرگترین مجموعه گردشگری ایران با مساحتی بیش از ۷۲ هکتار و با ۲۶ کاربری خاص همچون، مجتمع آموزشی، درمانی و بیمارستانی، مجتمع تیرپارک و بارانداز بین المللی، شهر بازی، و… اخذ شد؛ البته با توجه به مشکلات عدیده ای که از ابتدای راه تاکنون با آن مواجه بوده ایم، تنها فاز نخست مجتمع با مساحت ۷۰ هزار مترمربع تکمیل و در حال بهره برداری است.
وی، پیرامون وضعیت اشتغال زایی در زیتون به صورت مستقیم و غیرمستقیم نیز تصریح کرد: هم اکنون ۳۶۴ نفر به صورت مستقیم و بیش از یک هزار نفر به صورت غیرمستقیم در این مجموعه مشغول
به فعالیت هستند. دکتر کاشی در خصوص مشکلاتی که هر سرمایه گذار و کارآفرینی ممکن است با آن مواجه شود، گفت: در هر کاری ممکن است، انسان با شکست مواجه شود، گفته می شود، مهمترین گام برای رسیدن به پیروزی، شکست است اما گاهی شکست روح و روان انسان را خرد می کند در چنین شرایطی باید شکست را پذیرفت و راه های عبور از آن را پیدا کرد؛ نمی گویم که به شکست بخندید، بلکه باید از آن عبرت گرفت و با کسب تجارب جدید و استفاده از آن، عزم خود را برای جبران خسارات و رسیدن به موفقیتی دیگر عزم کرد.
وی تصریح کرد: شکست های پی در پی، اشکالی ندارند، شکست واقعی، تسلیم شدن است. شکست، اجتناب ناپذیر و گاهی هم سرآغاز رسیدن به موفقیتی دیگر است. باید شکست را به ابزار و پل هایی تبدیل کرد که بتواند ما را به مرحله جدید برساند؛ احساس شکست خوردگی، اشکالی ندارد اما اذعان یافتن به شکست در یک نبرد و عدم موفقیت در آینده، به معنی شکست کلی در زندگی است.
مدیر مجتمع گردشگری زیتون در ادامه در خصوص وجه تمایز این مجموعه با سایر تأسیسات گردشگری گفت: شاخصه اصلی تفاوت مجتمع گردشگری زیتون با سایر مجتمع های گردشگری، گستردگی آن است، از همین رو تلاش شده تا میهمانان، مسافران، زائرین عزیز در هر نقطه که حضور داشته باشند به امکانات رفاهی و خدماتی دسترسی داشته باشند.
وی ادامه داد: وجود سامانه CRM برای ارتباط و پیگیری لحظ های با میهمانان و گردشگران، یکی از مهمترین و فعال ترین بخش ها در مدیریت روابط عمومی مجموعه گردشگری زیتون است. اساسا نگاه سرمایه گذاران عزیز و هیأت مدیره زیتون، قبل از کسب درآمد، ارائه خدمات ویژه به مسافران و زائران است که ساخت مسجدی به مساحت ۸۰۰ مترمربع، باغ تالار توریستی، رستوران آب و آتش با دریاچه مصنوعی، بزرگترین بازار مبلمان کشور جایگاه عرضه سوخت بنزین و گاز، سالن ویژه اتوبوسی سالن ویژه تورها، پایگاه امداد خودرو، ماهیگیری از استخرهای پرورش ماهی و… که به نوبه خود در ایران کم نظیر هستند.
دکتر کاشی افزود: همچنین موضوع خدمات دهی با کیفیت با هدف رضایتمندی زائران و مجاوران کریمه اهل بیت(ع) افتخاری است برای مجتمع زیتون که همین امر باعث شد، این مجموعه به عنوان یکی از مجتمع های گردشگری منتخب، بارها از سوی مسئولان استان قم مورد تقدیر قرار گیرد.
وی در مورد دیگر برنامه ها برای توسعه خدمات کیفی نیز ضمن تقدیر از همه همکاران مجموعه و مجموعه مدیریتی استان بابت انتخاب گردشگری زیتون به عنوان تنها مرکز منتخب خدمات رسانی به مسافران و زائران در قالب پویش سفر نوروزی، افزود: همین موضوع به تنهایی کافی است تا احساس تکلیف بیشتری بر خود داشته باشیم.
مدیر گردشگری زیتون ادامه داد: از جمله خدمات ویژه زیتون در ایام نوروز می توان به برگزاری جشن تحویل سال صداوسیمای مرکز قم در مجموعه زیتون با حضور مردم و مدیران و مسئولان استانی، برنامه های نوروزی اداره کل راهداری استان در قالب پویش سفر و همچنین برنامه های زنده رادیویی پیام راهبران در مجتمع اشاره کرد.
مدیر مجموعه گردشگری زیتون در استان قم با بیان اینکه سرمایه و نقدینگی نیروی حیات بخش هر بنگاه اقتصادی است، اظهار داشت: سرمایه و نقدینگی، عامل مهمی برای حفظ، بقا، پرداخت بدهی ها و سودآوری بنگاه ها محسوب می شود؛ قسمت عمده این سرمایه و نقدینگی از محل سرمایه های افراد سرمایه گذار در مجموعه و قسمتی دیگر از محل تسهیلات دریافتی از بانک ها تأمین شد؛ البته شایان ذکر است که از ۱۰ بانک عامل، تسهیلات اخذ شد که ۸ بانک را به صورت کامل تسویه و برای ۲ بانک دیگر در شرف تسویه آن هستیم؛ هر چند در ایام کرونا و پیش از آن با مشکلاتی مواجه بودیم که با مشارکت سرمایه گذاران و همه پرسنل حل و فصل خواهد شد.
وی در خصوص مهمترین دغدغه های فعلی نیز تصریح کرد: هم اکنون مهمترین دغدغه ما، افزایش جذب سرمایه گذاران و توسعه فرصت های شغلی در این مجموعه است تا به این ترتیب گستره فعالیت و خدمات خود به مردم را توسعه دهیم؛ بویژه اینکه در دوران کرونا، اقتصاد مجموعه گردشگری ما نیز متأثر از آن شرایط متحمل آسی بهایی شد که با توکل بر خدا و مشارکت سرمایه گذاران، امیدواریم از تنگناها عبور کنیم.
دکتر کاشی ابراز امیدواری کرد که با روند رو به جلو و پیگیری برای تمدید مجوزهای مربوطه که مهمترین آن تمدید مجوز تغییر کاربری، بازگشایی راه ورودی زیتون که بر اثر سیل سال ۹۸ تخریب و مسدود شده بود، شاهد رخدادهای خوبی برای اقتصاد این مجموعه بزرگ گردشگری باشیم.
وی با اشاره به بزرگترین مشکلات موجود در بازارکار و اقتصاد در عرصه تولید، عرضه و فروش تصریح کرد: از جمله مهمترین مشکل در بازار کار می توان به تأمین نقدینگی، تورم، بی ثباتی برخی سیاست های اقتصادی و اجتماعی، کمبود نیروی کار متخصص و قوانین مالیات اشاره کرد که امیدواریم با تدابیر سازنده از سوی مسئولان بالادستی شاهد رفع مشکلات و هموار شدن مسیر سرمایه گذاری باشیم.
این کارآفرین فعال و توانمند در خصوص برخی عوامل مهم در دستیابی به توفیقات اقتصادی تصریح کرد: توکل به خدا، پشتکار و سختکوشی در کنار هم افزایی میان سرمایه گذاران، کسبه و پرسنل
و تشریک مساعی در پیشبرد اهداف تعریف شده، مهمترین عوامل موفقیت در امر کارآفرینی و توسعه اقتصاد و بهبود اشتغال است.
آقای مهدی کاشی در پایان ضمن قدردانی از همه افراد از جمله مردم عزیز، مسئولان دلسوز و کسبه، پرسنل تلاشگر، سرمایه گذاران و مدیران محترم و صبور مجموعه ابراز امیدواری کرد که با مشارکت همگانی و بهره گیری از خرد جمعی شاهد ایجاد چش ماندازی روشن برای آینده اقتصادی این مجموعه گردشگری باشیم.
گفتگوی روزنامه ایران با دکتر کاشی، مدیر مجموعه گردشگری زیتون را به مناسبت هفته دولت